Kramigt

.
.
.
Jag tror jag måste ha fått en släng av alla hjärtans dag, för häromdagen rastlöshetsvirkade jag ihop det här lilla hjärtat.
Det är fyllt med gröna linser som ger det lite tyngd och gör det ganska mysigt att krama i handen. Lite som en sån där stressboll, typ. Det är faktiskt himla mysigt - prova själv!

Du behöver bomullsgarn och virknål ca strl 2 eller det som passar till garnet.

Mönstret är ungefär såhär:

Själva kroppen:

Virka 4 lm, förslut dem till en ring med 1sm.
Virka 1fm i varje m runt runt. Öka i sidorna genom att virka 2fm i varje maska 2ggr.
Efter ett par varv börja minska 1m mitt fram och 1m mitt bak genom att sticka ner nålen i en maska och dra igenom garn (=2m på nålen), stick ner nålen i nästa maska och dra igenom garn igen (=3m på nålen). Ta garn och dra igenom alla maskor samtidigt. Fortsätt på detta sätt att öka i sidorna och minska på mitt fram och mitt bak till dess att du virkat önskad längd.

"Knölarna"

Stanna mitt fram på virkningen. Du ska nu virka tillbaka åt samma håll som du kom ifrån. * Gör 1lm, hoppa över maskan närmast nålen och gör en minskning. När du kommer till mitt bak vänder du och virkar tillbaka åt samma håll som du kom ifrån. Minska även här *.  Upprepa *----* i några varv. Gör ett varv där du minskar även i sidan. Nästföljande varv gör du minskningar i alla maskor.
Virka ihop uppifrån och ner genom att sticka ner nålen i en maska från framsidans kant och en från baksidans. Dra igenom garnet. När du kommer ner till kroppen igen gör du likadant på andra sidan. Innan du virkar ihop fyll med linser.
.
.
.
.

Hjärta.
.
.
.
.

Fyfan

.
.
.
Jag mår dåligt. Ungefär som jag förtjänar. Halsontet som har plågat mig är borta, men har ersatts av en snorig näsa.
Igår var det Kravalentine. Jag var full, gifte mig med en snygg brud, slogs och var hemma hyfsat i tid. Helt okej kväll alltså.

Tyvärr har jag aldrig med mig kamera eftersom jag hatar att släpa runt på saker. Jag borde verkligen vara målgruppen för en kameramobil (Vadå? Har hon inte kamera i sin mobil? Jovisst har jag det, men den är jättedålig, för min mobil är gammal och ej gjord för detta ändamål. Den är till för att kunna ramla i golvet).

Idag har vi gjort något som verkligen ökade mina pensionärspoäng - vi har tagit en promenad till gamla linköping och fikat. Jag drack mitt kaffe svart i kopp. Det var trevligt.

Nu ska jag äta pizza. Det är en tradition vi har.
.
.
.
.


Köksgardiner

.
.
Jag har nya köksgardiner. IKEA ftw!
.
.
.
.

Köksgardiner.

.
.
.
.

FotöljEnda sen tidernas begynnelse har jag tänkt att jag ska klä om en fotölj som vi fått och som stått i vårt vardagsrum.
Häromdagen var jag iallafall på IKEA och köpte ett av deras tyger med fåglar och sånt på. Jag gillar verkligen fåglar och blommor på tyg. Det påminner lite om Josef Frank (Säg vilket av IKEAs tyger som INTE påminner om andra designers mönster).

Metoden jag har använt för att klä om fotöljen är att rita av den gamla klädselns delar. Den gamla klädseln var dock i ganska bra skick, så därför ville jag behålla den under det nya tyget, vilket gjorde att jag inte kunde sprätta upp det och rita av. Istället fick jag göra lite trial-and-error, och slutresultatet blev ändå ganska bra, med undantag för armstöden som blev lite buckliga hur jag än försökte häfta fast det snyggt.

Här är iallafall resultatet:
.
.
.
.

Före.
.
.
.
.
.
.

Efter.

.
.
.
.
.

KanellängderDet går lite trögt på kreativitetsfronten just nu. Jag har ungefär 15 olika projekt, men inget vill bli klart.

Den här helgen har iallafall varit en riktigt lugn helg. I fredags kollade vi på "På spåret", och sedan, för att kompensera för tantpoängen, så såg vi "El Orfanto" (Barnhemmet). Helt okej, trots att jag inte gillar skräck. Det är sån skillnad mellan amerikanska skrämseleffektsfilmer och spanska skräckfilmer!

Anyway. Idag har jag bakat. Både bröd och kanellängder. Väldigt skönt att slippa snurra alla bullar. Här bara rullar man ihop och klipper lite.
.
.
.
.

Kanellängder.
.
.
.
.

RSS 2.0