fredagIgår fick jag någon sorts hårpsykos. Det inträffar kanske en gång om året. Jag brukar stå framför badrumsspegeln och stirra, som Simone i Dårfinkar och dönickar. Oftast brukar jag bara springa snabbt till affären och köpa hårfärg istället. Det gjorde jag igår. En toning bara. Sist jag gjorde det blev det jättebra, men...

Inte samma märke. Inte samma färg. Världens största misslyckande i hårfärgning. Fläckigt blev det. Tog inte jämt, och nästan bara i mina slitna toppar, som blev rosa. Jag har ju färgat håret sjutusengånger, men det här är nog det värsta någonsin.
Så idag har jag köpt H&Mfärg. Som luktar asmycket ammoniak. För den kan man lita på. Nu får jag bli brunhårig. Om det fastnar vill säga. Jag har ju den där toningen under.

tisdag


Antropologi är ju ett fascinerande ämne. Men också ett ganska klurigt ämne. Problemet har alltid varit att de antropologer som skickats ut i världen för att studera andra folk och kulturer alltid ser och tolkar sina upplevelser utifrån sina egna kulturella och sociala referensramar.

1956 publicerades, i American Anthropologist, en artikel om folket Naicrema. Artikeln fick stor uppmärksamhet, men inte därför att det var en sån bra artikel. Nej, artikeln fick uppmärksamhet därför att den egentligen var fejk. Det finns inget folkslag vid namn Naicrema, utan det som artikeln ville uppmärksamma var just det att antropologin till stor del byggt på att tolka andra kulturer och folk utifrån ett västerländskt perspektiv.

Jaha, så varför skrev jag allt det här nu då? Inte bara därför att jag tycker att det är ett aktuellt ämne, såhär i SDtider där allt som är annorlunda gärna ses som farligt och konstigt,  utan också därför att jag läste det här, väldigt fyndiga, inlägget idag. Läs det du med.

lördag

Varit nere på stan. Fikat, second hand, jagat sparvar. Kollat efter bra utklädningsprops. Hittade inget, så det blir symaraton i helgen istället. Rätt förväntat, ofta man får tag på en mörkblå sparkdräkt liksom?

fredag

Introducerar en liten gissningslek. Vad håller jag på med? Tre ledtrådar: 1. Man blir svart om händerna. 2. Det är kladdigt och tar sjukt lång tid (Jag började i onsdags, långt ifrån klar). 3. Det är mycket lättare att bara köpa.

Det är det här som kallas diskbänksrealism. Höhö. Ordvits.


torsdagOkej, vad tänkte jag här? Världsherravälde? Och fisk? Stora ambitioner hade jag iallafall sådär framåt midnatt. Jag kanske borde skaffa mig en ny hobby. Gärna nått som är svintidigt på morgonen, så jag måste gå och lägga mig på nätterna. Så jag kunde komma på nått bra att rita om.


onsdag II

Ville titta på Uppdrag granskning. Begäran avslogs, med hänvisning till att Grannfejden är bättre att lyssna på när man spelar spel på mobilen. Nu är jag bannlyst från vardagsrum. Tror jag tar och läser bloggar istället.

onsdag

Idag har jag lagat två middagar. En med kött och grönsaker som fick koka torrt och nekades krydda eftersom kydda tydligen inte är gott. Och en utan varken kött eller grönsaker, men med krydda. Här sitter jag och knaprar på lite uppstekta nudlar och en fjärdedels skrynklig paprika. Mmmm, så gott och näringsrikt...

tisdag?I brist på annat klottrar jag på disktrasor med textilpennor.


onsdagNär skolan går sjukt dåligt blir jag produktiv på andra sätt. Om tv räknas som produktivt, haha. Nej, men ändå. jag hade en ritperiod igår. Jag gillar att rita av foton. Som träning.
Åååh, jag vill ha en såndär ritplatta. Och en riktig dator. Så man kan färglägga, och rita, och göra typ massa annat kul. Och ha uppe mer än en webbläsare utan att internet hänger sig. NU!

tisdag


I lördags gjorde det sjukt ont i sidan när jag skrattade. Trodde först det var ett brutet revben eller nått, sen insåg jag att det var träningsvärk...

Igår var jag på spinning 30 minuter (fast det kallas cycle, antar att det är coolare).
Idag ska jag på Corepass, på torsdag på motivationsföreläsning och på fredag ska jag gå på gymgenomgång. Jag har ingen aning vad Core är för nått. Core betyder ju kärna? Eller är det core som i hardcore? Hjälp.


Inredningsspråk

Är det bästa språket!

Jag är antagligen lite efter, men det verkar som att helgen lilla stora nyhet var ett hemma-hosreportage som publicerades i DN. Idag hade till och med SvD publicerat en kommentar (!) om artikeln. Hela grejen går ut på att en journalist på DN skrivit en helt överdriven artikel. Den är verkligen skriven helt sjukt. Jag skulle kunna ha en hel lektion om skriftspråliga genrer bara baserat på den. Den är helt underbart överdriven och skulle vara det bästa exemplet. Fatta skönt att slippa skriva egna exempeltexter när man inte hittar något tillräckligt nytt och bra!

Förresten. Läs artikeln högt. Den blir ännu roligare då. Jag vet, för i min familj brukar vi mobba mammas inredningstidningar och leta efter de mest cheezy meningarna och läsa upp.
Här är en gammal favoritruta från Jan Berglin (som jag snott! helt samvetslöst) på samma tema. Hajk!


LördagIdag har jag skalat äpplen. Den här fick jag som tack. Här finns recept, om man känner sig manad.

ZombiesIdag skulle jag vilja se en riktigt splattig zombiefilm. Lite lustmord och kaskadblödningar. Flygande kroppsdelar och braaaaiiins.


RSS 2.0