Konsumtionsförlamning
Jag var på skojakt igår. Med rakbladskänsla i halsen och allmänt sjuktillstånd.
Först gick jag till Stadium. Säljkillen hade noll koll. Han tog hela tiden fram en rosa nikesko. "Vi kanske kan titta på den här istället" sa jag och pekade på den svarta varianten. Han fattade inte vinken. Så jag gick till konkurrenten istället och köpte skor jag inte tycker är sköna, med sulor som inte passar och som dessutom är asfula.

Genomgående i alla sportaffärer är det nämligen så att alla damskor är sjukt fula. Vad är problemet? Är alla damskotillverkare retarderade, eller är det handeln som är retarderad som köper in? Varför finns det inte en enda damsko som inte är svart (med rosa detaljer) eller vit (med rosa detaljer, alternativt helt rosa. Varför? Jag är inte fem år gammal, rosa är inte en allmänt neutral färg, så VARFÖR?

Äh, nu har jag gömt kartongen så jag slipper se den. Jag stör mig bara annars.


måndagÄr helt oinspirerad.
Bild från promenad. Undra vad som är budskapet. Är det dom som ser mig eller jag som ser dom?


Bullar rimmar på ...?

 

Jag gillar kaffe. Jag gillar att fika. Jag gillar bullar. MEN, jag gillar inte att baka bullar. Möda equals belöning, så därför finns det nu inte många bullar kvar. Det var den söndagen det.

Föresten så rimmar bullar på knullar. Jag vart tvungen och säga det. Det bara ville ut. Som när jag berättade för en som hette Ulla vad hennes namn rimmade på. True story! Fast jag bytte namnet nu, jag får så dåligt samvete av att skriva ut folks riktiga namn. Jag har skrivit för många uppsatser.
Eller nej, det har jag faktiskt inte.


(P-E)=E²

Vanligt scenario: Du ska sätta dig ner och plugga (P). Efter tio minuter känner du att energin är slut (P-E). Istället för att plugga gör du något annat, och då får du plötsligt en massa energi (=E²). Idag har jag ägnat ca 1 timme till att skriva på skitnödiga uppgifter som är lika stimulerande som att fylla i ettkrysstvå på en tjyvkopierad läroboksstencil. Fast mina uppgifter kostar mindre, för jag har inte ens fått ett papper med uppgiften på, jag fick en muntlig instruktion under vår enda lärarledda tid i veckan.
Jag har en teori.  Jag har tillgång till 14 timmar lärarledd tid under denna kurs (borträknat de tillfällen då jag får närvara, men ej ska redovisa, tillsammans med en bunt lärarlyftare som gnäller på schemat). För varje lärarstudent som tar sina poäng får universitetet 71 000:-/år. Låt oss säga att universitetet får 17 500 för mig den här kursen.Totalt är vi 5 stycken i gruppen. 5*17 500= 87 500. Snittlönen för den lärare som vi har är ca 30 000:-. Under 10 veckors tid betalar universitetet ca 97 500 inklusive sociala utgifter för denna lärare. Det är 244 :-/timmen. Det betyder att under min kurs så har universitetet lagt ut 3 412:- på undervisning av oss. 87 500 - 3 412= 84 088:-. Alltså: 84 088:- vinst minus lokaler och administration.

(OBS! Den här uträkningen är sjukt amatörmässig och jag har inte ätit sen frukost = jag har börjat förbränna hjärnan. Och så länkar jag till Wikipedia HAHAHAHA) 

Iallafall... Jag har gjort nått idag. Monterat världens största jävla sänggavel och fotat den med mobilkamera. Plywood, skumgummi, vaddfilt, bomullstyg, möbeltyd, 2000 häftklamrar. Svårast var att sätta i knapparna utan tapisserienål eller vad det heter. Använde ståltråd enligt trialnerror. Borde ha fotat min borr jag gjorde av en träslev, eltejp och borrgrejja. Snittid stenåldersborr: säkert ett hål var femte minut. Riktig höjdare. Här är en bild om nån orkar kolla.


Royal! Den är typ dubbelt så hög som sängen. Nu ska jag bara göra om resten av sovrummet.... eller inte. Jag hatar heminredning, det är töntigt.


Valdag


Nu är det nästan ett år sen jag skrev här. Det har liksom inte känts motiverat på något vis. En blogg är ju kanske mest av allt en dagbok i nätform, och just precis så mycket tycker jag inte att året 2010 bjöd på.

Idag är det i alla fall val. Jag har gått upp tidigt för att ladda - snart går jag till vallokalen!


RSS 2.0