skaderapport


Nageln gör ont men sitter kvar.


fixarn+ Retroassistent blir hel igen.
- Jag var lite obetänksam och kommer kanske tappa nageln på mitt högra ringfinger.


helgens synder


Kultur - kul om man har tur


Idag har jag och Frida varit på Länsmuseet och tittat på "Middag med Pol pot". Den handlade om (?) hur svenska FNL på 70-talet stödde regimen i Kambodja och om hur människor på grund av ideologi, godtrogenhet, ovilja att se och partiskhet kan leda till att brott mot mänskligheten tillåts fortgå med stöd från västvärlden (Typ som nazityskland och koncentrationslägren). Eller jag vet inte. Det var lite luddigt. Tror jag.
Där fanns bilder på...... litet urval av de 1,7 miljoner dödade


...en soldat


... och Pol Pot porträtterad i ris.


inatt jag drömde


Jag var i Ryssland. Jag kom dit med ett stort, ljusgrått tåg som susade fram genom ett landskap där allt var vissnat gräs på stora åkrar. Jag kom fram till en stor, grå byggnad vars murar kröntes av taggtråd. Jag gick ut för att leta efter en pojke som gått för att hitta sin försvunna kärlek. Jag hittade dem båda under en järnvägsbro. Flickan var i tårar. I sina armar höll hon en sedan dagar avliden kvinna som föirrat sig in under järnvägsbron. Kvinnans ansikte var grått och stelt, och ögonen slutna.

Kvinnan var... Mona Sahlin!

Usch, varför drömmer jag sånt här? Vad betyder det? Socialdemokratin är död? Och varför smakar mango inte riktigt mango trots att det var en stund sedan jag åt knäckebrödsmacka med kaviar, och smaken av kaviar borde ha gått bort för länge sen? Så många frågor, så lite tid...


dagens ordspråkFördelen med att göra ett eget alfapet är att man själv bestämmer reglerna.


Nytt år


Han höll benet upp och ned! Nu är julen sluuuuut!

Jul är mysigt, men det är sjukt skönt när den är över. Varje år är det bara resekaos och julklappsstress. Ändå slipper jag laga julmat och stressa med det.
Om jag skulle summera julen skulle det se ut ungefär såhär:

- Ätit julmat
- Ätit ännu mera julgodis - det är fritt uppdukat hela julen. Jag kommer inta socker intravenöst i månader framöver. Sockertorsk!
- Åkt längskidor. I en meter djup snö. Mer pulsa fram än åka, men ändå.
- Blivit sjukt bortskämd. Knappt gjort nått alls. Och ändå fått fina julklappar.
- Hälsat på min gammelfarmor. Hon hör bara hälften av det man säger, ser knappt nått alls, men är himla go ändå. 97 år!
- Varit på Skansen. Vi kunde inte enas om ett museum... Men jag fick se Järven! Coolaste djuret. Om jag fick växa upp bland ett djur... Wolverine!
- Firat nyår. Vann nästan i frågesport. Jättetrevligt var det!

Nu ska jag försöka skriva klart en c-uppsats. Typ en tredjedel av den har jag producerat på två dagar. Ska vara inne på fredag. Jag tror jag är en såndär som jobbar bäst under press.


Jääääärven!


RSS 2.0