den bästa dagen


Gå upp. Äta frukost. Läsa tidningen. Kaffe. Cykla iväg. Hämta ut blanketter. Låna böcker. Plocka blommor.
Snart: kokta ägg och Sommar i P1.
Klöver, kärringtand, johannesört och gröna blad. Och en bok jag snart läst ut.

äntligen

Äntligen tillbaka i gamla rutiner. Slipper alla måsten. Skönt.
Två böcker har jag tagit mig igenom so far in i sommaren, och båda två var bra.

Den första var Mor gifter sig, av Moa Martinsson. Skildrar hennes barndom i Norrköping (ur kvinnoperspektiv, som omväxling). Det allra bästa är dock: det finns två till, efterföljande böcker!

Den andra boken är Hertig Larson av Axel Odelberg. Svensken Frans. A. Larson föddes som fattig pojke i Sverige och blev senare adlad till Hertig i Mongoliet. Han bodde mer än hälften av sitt liv på Mongoliets stäpper, gifte sig med en amerikanska, blev hedersledarmot av Naturhistoriska museet i N.Y och var vän med Sven Hedin (upptäcksresanden). Om det finns någon människa som är inspiration till 100-årigen som klev ut genom fönstret och försvann så måste det vara Hertig Larson.

Igår började jag läsa Fröken Smillas känsla för snö. Den är en total överraskning. Det lilla jag har sett från filmen har varit totalt missvisande. Det kommer orsaka sömnproblem, är jag rädd.andra dagen


Jag överlevde!


on the wild side


HUR gammal är en gammal räka, och hur vet man att de lömska små rackarna är fräscha och inte kommer ge dig spysjuka? Hallå liksom alla Mythbusters. Ni borde anställa mig, för jag chansade precis på att eventuellt omfrysta räkor var okej att äta.

(Det här var ett utslag av den ångest man bara kan få när man gör något dumt och sedan googlar det och kommer på att man antagligen kommer må väldigt, väldigt dåligt.)


:


grisben


Koka grisen i grytan.


På slaktblocket.


Finfördelad gris i skål.

Mmmm.

fail


Jag som hade gjort en rolig, god matlista med en massa mat! Vi hann bara med tre recept, så resten får komma efter sommaren. Nu är jag snorpank, vilket föranleder en annan strategi. Idag har jag ätit knäckebröd och te, en kopp kaffe, två kokta ägg, gröt och mjukmacka (som jag hittade i frysen, bäst före 18 oktober 2010). Det var minst sagt ganska trist. Så jag googlade runt lite, och hittade en del bra förslag på billig mat:

Ärtsoppa (hemgjord)
Tonfiskpasta
Böngryta
Strömming (score!)
Potatis (sallad, soppa, bullar)

Dessutom har jag ett smarrigt fläsklägg i frysen. Nått att pyssla om imorron kanske, eventuellt efter att jag har pantat burkar.

Förresten, är det nån som har koll på vilka fruktträd/buskar som växer här? Har ni nått som står på gården, lägligt placerat så man kan palla lite? Hojta till!


grattis


Grattis till mig för att på ett oerhört klumpigt sätt kanske eller kanske inte ådragit mig spricka i tån. Om mördarvärken inte går över till typ imorron så väntar ipren och rymliga skor i två veckor. Hurra hurra.

(inga promenader).


RSS 2.0