läst


1. Främlingen på Wildfell Hall - Anne Bronte
2. Jane Eyre - Charlotte Bronte
3. En fager mö - Joyce Carol Oates


bokmal

Jag har hamnat i en riktig bokläsarperiod tror jag. Vi får se hur länge den varar. Och eftersom jag använder kalendrar, bloggar och allt annat än till exempel en dagbok (eller minnet) för att hålla reda på vad jag har gjort så tänker jag därför börja föra lista.

1. Främlingen på Wildfell Hall - Anne Bronte
2. Jane Eyre - Charlotte Bronte

Ja, det var ju oorginellt säger ni. Ja, säger jag och håller med, men man tager vad man haver, och just nu sitter jag faktiskt och håller i tre 1700-talsromaner. Helt och hållet en konsekvens av att vissa läser litteraturkurser. Bäst att traggla på, i allmänbildningens namn.

projekt pall


Min karl hittade en pall med trasigt ben i soporna.
Steg ett: limma, slipa och grundmåla.
Steg två: rita ett mönster. Jag fick lite kurbits på hjärnan. Obs. Första gången sen lågstadiet jag haft användning av smörgåspapper. Enligt metoden rita en halv ruta, fyll i andra halvan. Rita av rutan fyra gånger.Steg tre: Skära stenciler. Fem stycken, en för varje färg. Låter mer komplicerat än det var kanske. Bara man tänker till innan man skär. Jag använde en gammal affisch som stencilmaterial - funkade asbra.
Steg fyra: Måla alla stenciler i rätt ordning och hoppas att de passar ihop, som ett pussel ungefär.
Steg fem: Sitt i flera timmar och fyll i alla linjer och dekorationer med hobbyfärg och pensel. Darra inte på handen. Visualisera målbilden.
Steg sex: Lacka ovansidan, slå i nya möbeltassar och sitt ner och vila lite.


Från sidan.


Uppifrån.


RSS 2.0