Vem är du lilla vän?


På den här sidan kan man göra ett personlighetstest.

Resultatet kommer upp som dels en beskrivning av ens personlighetstyp, men också med förslag på passande yrken. Själv fick jag detta resultat:

"emys personlighetstyp:

Vänliga, flexibla handlingsmänniskor. Fokuserade på snabba resultat. Lever för stunden. Risktagare som lever på högvarv. Har inget tålamod när saker dras i långbänk. Lojala och moraliska, men med flexibel syn på lagar och regler om så krävs för att få något uträttat. Socialt begåvade och populära.


Karriärer som skulle kunna passa emy:

Säljare, marknadsförare, poliser, ambulanssjukvårdare, medicintekniker, datatekniker, datasupportanställda, entreprenörer, komiker, rallyförare, brandmän, militärer, revisorer, snickare, hantverkare, lantbrukare, servicepersonal, transportarbetare, väktare."

Är det bara jag som reagerar på att de flesta av de yrken jag får upp är nästan helt dominerade av män? Ex: Polis, brandman, lantbrukare, militär, snickare/hantverkare, väktare, rallyförare?? Det finns typ inga kvinnliga rallyförare, förutom Tina Törner. 
Vad är den minsta gemensamma nämnaren för de här yrkena? Lantbrukare och datatekniker? Är inte det typ... motsatsen till varandra? (Praktiskt - teoretiskt). Jag kanske generaliserar, men jävla skittest. Ta alla manliga yrken och bunta ihop dem till att passa en personlighetstyp - "Mannen".


Kommentarer
Postat av: Miss M

Ja, vi vet ju alla att män bara är på ett sätt.

2008-09-23 @ 09:18:29
URL: http://www.metrobloggen.se/missm
Postat av: Ida

Tina Törner är dessutom "bara" kartläsare.. =)

2008-09-23 @ 18:04:55
URL: http://mira83.blogg.se/
Postat av: Emy

Ja, men till skillnad från alla andra kvinnor så kan hon ju hålla en karta åt rätt håll.

2008-09-23 @ 20:21:13
URL: http://jesuisuncheval.blogg.se/

Infoga åsikt här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0