mesen


Inte den utanför fönstret, utan jag. Kan man ringa och få en akuttid för att man har haft ont i tänderna i snart en vecka? Jag är bara trött på att äta värktabletter hela tiden. Det ska man ju egentligen inte göra, överkonsumera sådär. Åh, vilket sillmjölke jag är. Pengar kommer det kosta också. Prutt.

+-

När jag var liten fanns det ute & inne-listor i alla tidningar. Idag ser min ute & inne-lista ut såhär.

- visdomstand som vill ut = tandvärk
- ingen värme, fryser som en hund
- måste skriva en halv C-uppsats till på tisdag

+ det är fredag
+ på söndag är det första advent
+ jag är hulken
+- helg equals lördagsgodis, fast jag har ju ont i tänderna

Igår hade vi ännu ett trist redovisningsseminarium där man inte lärde sig nått. Förutom att jag kanske är synsk när jag klottrar i blocket. Oooh, spoooooky.
onsdag


Idag har varit en dag av förudmjukelse. Jag åkte och handlade. Först på apoteket, sen på Hemköp. Ställde mig i kassan, la upp varorna på bandet och satte i kortet i kortläsaren.

- Det blir 235, 50.

Jag knappade in koden och tryckte på OK. Bekräftas ej, skrek displayen.

- Vi försöker igen, sa kassörskan.

Jag provade igen. Samma sak.

- Ojdå, sa jag och försökte le lite överslätande.
- Det är nog banken som trasslar, vi hade jättemycket problem igår, sa kassörskan.
- Jaha, okej. Jag får nog gå och ta ut pengar då istället, sa jag och hörde inbillade suckar från bak i kön.

Jag tog kortet, fick ett kvitto, packade kassarna och ställde varorna bakom.
Gick ut till bankomaten och matade in 300:-. "Uttaget medges ej". PANIK! Saldo: 129:-. Lyckades övertrassera mig till 200 spänn. Fick gå  in på apoteket igen. Det var samma dam i kassan, som tur var. Fick lämna tillbaka en vara. In på Hemköp igen.

- Ja, hej igen. Jag ska betala nu.
- Ja, gick det bättre med bankomaten?

Jag muttrade något om "på gränsen" och försökte skratta lite artigt. Sen gick jag därifrån. Snabbt.


måndag

Nyss hemkommen från spinning. Sitter här och eftersvettas. Borde ta tag i projekt rensa-dator-från-flera-års-skräp. Kanske senare. Eller imorron. Eller så...projekt sovrum


Efter badrumsfixet så fick jag ännu mera fixarcravings. Äntligen, kan man säga. Vi har ju ändå bott här ett tag nu.


 

Det tog mig bara 2 år att sy riktiga gardiner.På IKEA hade de fina julkrukor. Tyvärr ingick inte blommor.Eftersom det inte går att borra i väggarna så får man hitta på och spika ihop andra lösningar. Som dessutom går att flytta, om man skulle vilja det. Det var lite tomt på väggen, så jag gjorde en tygtavla. Grenen är målad med akrylfärg och pensel, bären är stencilerade med textilfärg. Spännramar finns det billigt på Clas Ohlson.Min mamma ger de bästa presenterna - babushkadockor som tappat bort några av sina kompisar.


onsdag

Vet ni vad jag har...? Jag har en ny fin ritplatta som man kan skriva och rita med. Så är det.

ung & bortskämd


Appropå det...Länk till avsnittet i SVTplay.

SNÖÖÖÖÖÖÖ


JAAAAAA!

lördag


Idag är det Alla helgons dag, och då är det fint att tända ljus och tänka på de som inte finns längre. Jag passade på att göra en sån här värmeljushållare i återbrukat material. Beskrivning hittar du här.fredag II


Det blev IKEA. Fast inte så mycket. De hade ju slut på alla gardiner, och det var ju mest det jag skulle ha. Så det fick bli tygaffären istället. Nu ska jag ägna helgen åt att fålla, skruva och måla.

söndag - stressa av


En tutte i fickan att klämma på gör vem som helst harmonisk och lugn.
Virkad och fylld med ris.

fredag


Waaaöhh. Idag ska jag till IKEA. Jag har siktet inställt på att fixa sovrummet till åtminstonde hyfsad mysnivå.
Det kan behövas, för inatt drömde jag sjukt otäcka drömmar om att Mike Myers kom och hälsade på mig när jag låg och sov... AAAH!


pimp my badrum


I lördags hade SvD en artikel om en kvinna som har kackerlackor i sin lägenhet. Det har hon haft rätt länge. Hyresvärden har inte brytt sig så mycket om ohyran (bara om hyran, haha). Gissa vilken hyresvärd hon har...? Graflund, såklart!

Anyway, vi bor ju också i en skabbig lägenhet. Symptom på detta är att jag igår blev avundsjuk över att våra nyinflyttade grannar har beige strukturtapeter i vardagsrummet - supersnyggt om man jämför med våra nittitalsgula.

Igår fick jag i allafall nått ryck, och började fixa med vår lilla toalett, som är rätt litet, väldigt vit och steril och har noll förvaring.
(Jag överkompenserar mobilkamerabilder med att överexponera allt).


Kakeldekor, hylla, korgar för småförvaring och kungen. Annars är det inget riktigt dass.

 

 


RSS 2.0