skylt
Det här tyckte jag var en rolig skylt. På nått vis. Jag minns inte riktigt hur.


fredag


Med motivering, topp tre dagens inköp.

3. Två flaskor vin. Rosé. För att jag vill bli berusad.

2. Nytt läppmojs som ser ut som en tuschpenna. Sitter obehagligt mycket fast på läppen. Undrar vad det är i den egentligen. När min mun börjar mutera, säg till.

1. Sjukt snygg bäddjacka/blus för mindre än ett paket cigg. Tilltalar min inre svartpensionär. Får mig att vilja bära pärlcollier och dricka mer coctails.

Fantasieggande mönsterstudie av jacktyg.


Klart slut, tvätta barnet med lut!

twister

Årets första glass. Twister med jordgubb och lime. Jag ger den 4 av 5 plommon möjliga.
Obs. Det är jättesvårt att illustrera en glass. Särskilt utan att den får fallos-komplex.exkursion


Nu är jag tillbaka efter påsken, gödd till bristningsgränsen, inte alls det minsta solbränd trots att jag var ute mest hela tiden och i alla fall för stunden ganska mätt på familjeliv.
På påskdagen hade jag tjatat till mig en liten utflykt med min mormor som guide. Jag, lillebror, mamma och mormor åkte till den plats där min gammelmormor bodde som liten. Det var kanske inte den mest lärorika utflykten, eftersom lätt förvirring rådde, men det var ändå värt att vara ute i solen och framförallt att se högar av sten. För vissa av oss (läs: för mig) var fascinationsnivån 10 av 10 möjliga.

Här är några bilder som jag tog, och som jag nu med inlevelse ska beskriva vad de föreställer, förutom gräs och sten då.Vi såg en husgrund av nått slag. Och massor med påskliljor. Och syrener. Där framme framför buskaget går grusvägen. Vi gissar att det var här som huset låg. Möjligtvis är den gamla grunden påbyggd, eftersom den här var så lång. Eller så hade de ett mycket större hus än vad vi trodde.Här är en bild tagen en bit till vänster om den första bilden. Hm. En gjuten betonggrund? Det känns lite mer modernt. Vi gissar på att här har legat en verkstad. Det kanske till och med var en verkstad som min mormor visste om? Jag missade en del information, eftersom jag sprang runt och tittade.Det här var det märkligaste. Vad var det för nått? Det låg bredvid, straxt nedanför. Jag fick ingen bra bild på hela, men det här rummet var kanske 2x3 meter stort och låg på kortsidan. Hela kolossen var långsmal, kanske 20x5 meter och skulle ha liknat rampen upp på skullen till en ladugård om det inte vore för att ett det mitt på långsidan fanns trappsteg som gick upp mitt i.Det var ungefär här vi var och stampade. Den här kartan är från ca 1906, och det stämmer ganska bra, eftersom min gammelmormor föddes 1911, och då fanns ju rimligtvis redan huset där. Den blå linjen borde vara ett dike, som fortfarande finns där och som vi passerade. De husgrunder vi tittade på ligger alla norr om vägen som passerar genom fastigheterna.

Spännande! Ja, så det förslår. Andra inslag var en gammal bastustuga, fina små hus där min mormors klasskamrat bodde på 50-talet samt en motorcrossbana som vi antingen inte hittade eller som vi inte hann fram till, eftersom nästan splitternya knän satte stopp för jättelånga promenader.


dokumentation


Idag är dag 2 av sjukdom. Det är ganska tråkigt att vara sjuk. Så idag har jag delvis fotodokumenterat min dag. Missa inte chansen till en djup inblick i mitt (sjukliga) vardagsliv! Nu börjar jag.

Blev väckt klockan åtta. Fick totalt sex timmars sömn. Dålig start på dagen. Irritation som följd.
Åt två knäckebrödsmackor. Slösurfade. Tröttnade på slösurfning och läste hela Dödvatten av Lars Krantz.
Det dummaste med serier är att de tar slut så fort. Eller att det är svårt att hänga med, till exempel berättelser om döda par och liknande.

Efter serieläsningen drack jag kaffe. Sen måste jag fått temporär minnesförlust, för sen åt jag lunch. Det blev sparrissoppa på påse och rostat bröd. Därefter broderade jag flätsöm och tittade på Utbildningsradion ända till jag insåg att vi faktiskt har ett PS3 och att jag inte hade kollat på del 2 av The Kennedys. Eftersom The Kennedys egentligen är ganska tradigt så ritade jag lite.Det blev mest zombies. Jag försökte hitta referensbilder på internet, men det fanns ganska få avritbara zombies. Och kranium var inte heller helt lätt att hitta. Från vänster till höger ses: En skalle (jag försöker få dem att se onda ut, men de blir bara glada och märkliga), såsom Jackie Kennedy enligt kvalificerad gissning hade sett ut efter att ha blivit biten av en zombie, en zombie med kinden uppriven och en snubbe som är hälften kranium och hälften senor (Haha, wastad snubbe - wasta en snubbe. Haha). Jag skulle vilja ha ett sånt där skelett som man kan se i NOförrådet. Han skulle heta Åke.

Efter detta försökte jag titta på Vetenskapens värld, men det sög. Och så bläddrade jag i alla jaktböcker och kriminalböcker på jakt efter mera skelett, men hittade inga bra bilder alls. Ungefär nu började jag må bättre, så därför slängde jag in en maskin tvätt och lagade middag på den bit kassler som jag med nästan kuslig framförhållning tagit ur frysen redan DAGEN INNAN!
Medan jag lagade maten hade jag en pratstund med Mr. Stubbs.
Den gick såhär:

Jag: Howdy Mr. Stubbs. Do you wanna jump in my sauce?
Mr. Stubbs: -Tystnad-
Jag: Jump in my sauce! Special offer! Only today!
Mr. Stubbs: - Tystnad-

Av kasslern, och en massa andra grejer såklart, blev det pastasallad. Den såg ut såhär.Sen åt jag upp den. Därefter lyssnade jag på två dokumentärer på P1:s hemsidaNär du blev blind och Jag ser inte mitt barn. De handlar om att bli synskadad i 30-årsåldern respektive att bli mamma när man är synskadad. Jag tycker om att komplettera det jag läser med andra skildringar av ämnet, till exempel se eller höra dokumentärer eller att leta upp experiment eller människor som studerats och som omnämns i litteraturen.

Nä. Nu får det fan räcka. Lite integritet får man väl ha. Dagens projekt slutfört. Häppåre.

testobjekt ett


Jag ger er... mitt första försök på ett flashspel. Tadaa! Med ljud och allt. Det buggar lite, men om man gör allt i ordning ska det fungera. Prova vettja!

För övrigt: Det var ;GoToAndStop som var grejen, och dropbox är typ det bästa verktyget ever för att publicera grejer utan att behöva ladda upp på andras sidor. Musiken är Tangent universe, Donnie Darko och ett intro från A.D.I.D.A.S, Korn.


spinn off


En lyckad och billigare spinnoff på örtolja som vi serverades förra helgen. Först en pedagogisk illustration.

En vitlöksklyfta + provencalska örter (från frysdisken) + olivolja + en splash vitt vin eller nått annat som lättar upp + salt och peppar. Häll gärna på delade små tomater så blir det både tomatsallad och sås i ett.

Hoppla.
noooo...


Är det nån som vet hur fan man får till det så att man kan trycka på en knapp, hoppa till nästa scen och stanna där tills vidare OCH gå över till actionscriptet i den andra scenen? GotoandStopvadå? Allt jag har är det här:

leftarrow_btn.onRelease = function(){
    gotoAndPlay("Scene 3");
}

Vart ska det stå någonstans? Jag gissar bara. Åh, så många frågor, så lite svar. :/


like a virgin


Ett första försök till flashspel. Det var för krångligt att ladda upp det här, och för kasst för att ladda upp någon annanstans, så det blir en redovisning i form av en bild på slutscenen istället.


Nu ska jag äta middag, för det har jag helt glömt bort!


topp tre


Topp tre händelser i mitt otroligt händelserika liv.

1. Jag skrev en jättesvår (?) tenta med typ syftningsfel.
2. Mina hurtiga dagar är räknade, nu måste jag träna själv (obs. förtäckt bön om hjälp).
3. Igår kokade jag fläsklägg. Mest för att det känns som den nya surdegen (jag vill ju vara först va, med det nya) men kanske egentligen för att det så gott.


RSS 2.0