public announcement


Jaaaa! Jag slog mig ner i soffan för att äta middag framför tv:n (För de som undrar åt jag köttfärssås och pasta. Jag lyxar till det med kött på helgerna). Jag zappade lite planlöst, och eftersom ingenting fanns att titta på (Fast det fanns det ju såklart, bara ingenting bra) så bestämde jag mig för att börja från början. Redan på kanal 2 frös jag med fjärrkontrollen i handen. Sen gav jag upp ett spontant glädjetjut (Ja, det är sant). Varför? Undrar man gärna. Jo, för att en ny säsong av Merlin har börjat.

Ja, jag vet. Det är inte sunt att slaviskt följa barnprogram. Men det är faktiskt ett av få program jag faktiskt kan titta på. Inte "tittar på" medan jag klottrar på ett papper eller viker tvätt eller gör andra avledande manövrar.
Häst ut.

hoarding som lönar sig


Senaste nytt på en av mina favoritbloggar. Magisk svamp. En utmaning!


Allt du behöver är en bit sån där tunn skumgummi som datordelar och annan elektronik ibland brukar vara förpackade i. Och en sax.

Snipp snipp, av med hörnen och klipp ett jack i mitten. Justera hörn och längd efter behag.

Förvånande nog funkar den. Trots att jag har kort hår som knappt räckte att rulla ett varv och krävde ett par nålar för att hålla fast det som stack ut. Eller kanske just därför. Men man kan ju testa. Packskumgummi kostar ju inget.

Häst ut.


homesweethome


Fick med mig 3 kilo rabarber hem, som min morfar annars hade tänkt kasta på dynghögen. Två gurkor fick jag också med mig. Fast dem har min faster odlat i sitt växthus.


Nu står det rabarbersaft och experimentell saltgurka i kylskåpet. Och två pajfyllningar i frysen.


tidsfördriv
PSTQ


Jag fick precis för andra gången i rad det konstigaste hjärnsläppet. Jag försöker leta reda på bokstaven Q i en alfabetiskt ordnad lista, men när jag ska rabbla i huvudet i vilken ordning bokstäverna kommer i så fastnar jag ständigt och rabblar: m, n, o, p, s, t, q...

Haha.


till skogsJag tar första steget mot självförsörjning och plockar hallon i skogen.

fräcka fnask!


Kanske den roligaste översättningen i Du sköna nya värld. Nu har jag läst den. Tack för tipset. Var tveksam först, jag har lite svårt för gamla böcker, men nu undrar jag mest hur jag hela livet kunnat missat den. Har även plöjt igenom Margaret Atwoods genombrott (enligt omslaget) Upp till ytan. Har ännu inte omprovianterat på bibliotetket. Känns lite surt.


continuum


Jag läser i alla fall mycket. Det är det enda jag gör. Och stryker. På listan över utlästa titlar denna vecka är:

Kyrkbröllop samt Kungens rosor av Moa Martinsson. Åh, Moa. Varför började du skriva så jävla stolpigt och fjantigt? Jag gillade den första boken mycket bättre. Sen blev det downhill.
Fröken Smillas känsla för snö av Peter Houg (?). Tack för den! Den var grym.
Fågelbovägen 32 samt Borta bäst av Sara Kadefors. Den första väldigt disturbing. Den andra fantastisk. Som den värsta thrillern. 

Knappt en bok om dagen alltså. Nu behöver jag tips. Gärna såna tips som baserar sig på vad man läser i litteraturkurserna (minus de riktigt gamla böckerna, jag är uttråkad, inte suicidial, än... ). Böcker som bara är bra går också an. Thats about it.


RSS 2.0