Stekt ris
.
.
Det här receptet är någon sorts cross-over mellan Thailand och Sverige, men det är väldigt gott. Perfekt lördagsmat när man är lite trött och sliten och bara vill mysa i soffan. Salta inte för mycket, tänk på att soyan också är lite salt i sig.
Du behöver:
Kokt ris, Basmati eller Jasmine
Köttfärs
Morötter
Ägg
Vitlök
Soya
Olja
Socker
Salt
1. Skala morötterna och strimla dem mycket tunt med potatisskalare eller rivjärn.
2. Hacka en bunt med vitlök. Tre-fyra klyftor blir nog bra.
3. Vispa upp några ägg i en panna och låt dem steka till en omelett. Strö över salt, socker och vitlök. Ta upp omeletten och lägg den på en skärbräda. Skär den i strimlor/bitar.
4. Stek köttfärsen i olja. Lägg i morötterna efter en stund tillsammans med vitlök, salt och socker. Häll på soya.
5. Stek riset i olja. Krydda med vitlök, socker och soya.
6 Blanda alltsammans i en stor bunke.
7. Ät till du spyr!
.
.
.
Himla fin blogg och fin luffarslöjdskål! Pyssel är roligt!