Studentekonomi Del II



Mat är gott. Och rätt nödvändigt. Och soppa är helt klart underskattat i svensk matkultur. Här är receptet på en billig linssoppa som bränner skönt i magen. Jag har passerade tomater i min soppa, eftersom jag tycker de har en bättre konsistens än krossade. Kryddar gör man efter egen smak.
.
.
.
.
Soppa.

.
Ingredienser:

Röda Linser
Ett par potatisar
Lök
Passerade tomater
Lite mjölk eller grädde
Vitlök
Chili, färsk eller torkad
Spiskummin
Buljongtärning
Svartpeppar
Salt

.
1. Skala potatisen och skär i bitar. Hacka lök och vitlök. Om chilin är färsk tas mellanväggar och kärnor bort och den hackad (Om man inte vill ha jättestark soppa, såklart). Skölj också linserna i kallt vatten så lite av stärkelsen försvinner.
2. Fräs lök och lite spiskummin i olja. Släng i chilihacket också. Häll på lite vatten och lägg i buljongtärningen.
3. Lägg ner potatis, linser och passerade tomater i grytan. Linserna brukar behöva kokas i ca 10 minuter+gärna lite till så linserna blir mosiga.
4. Under tiden soppan kokar, riv ner en vitlök, krydda rejält med svartpeppar. Ta också lite mer spiskummin om du vill. Tillsätt också salt, men ta inte för mycket, tänk på att buljongtärningen också är salt.
5. När linserna och potatisen kokat mjuka reds soppan med lite mjölk eller grädde. Om du vill kan du mixa soppan lite så den blir slätare. Jag brukar använda en stavmixer för att soppan ska behålla lite större bitar också.
6. Servera med en klick yoghurt, grönsaker och bröd.
.
.
.
.

Kommentarer
Postat av: amanda

wow, såg mumsigt ut. blev sjukt sugen på soppa nu, har typ inte ätit det på flera år! thanks for the tips!!

2009-01-22 @ 16:02:35
URL: http://amandahildur.blogg.se/
Postat av: becca.

en äkta studentklassiker. jag har alltid hävdat att det där med nudlarna är en myt....

man kan ju ha i typ vad som helst i passerade tomater så blir det gott...

2009-01-22 @ 20:20:39
URL: http://aerobicide.blogg,se

Infoga åsikt här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0